Produkt pozyskany z kiszonej kapusty i naturalnych składników roślinnych. Zapewnia to dużo łagodniejszy i przyjemniejszy smak.

Witamina C wyprodukowany metodą dwustopniowej BI-Fermentacji. Nie powoduje podrażnienia błon śluzowych żołądka.

Witamina C ma postać białego, bardzo drobnego proszku. Bardzo dobrze i stosunkowo szybko rozpuszcza się w wodzie. Proces produkcyjny (ekstrakcji kapusty do postaci drobnego białego proszku) jest całkowicie naturalny i odbywa się bez użycia związków chemicznych.

Skład:

kwas L-Askorbinowy 100 %

Zalecane spożycie:

1,5 g (1/2 miarki dołączonej do opakowania) 1 raz dziennie. Proszek należy wsypać do szklanki z woda lub sokiem i dokładnie wymieszać. Najlepiej stosować rano lub 30 minut przed posiłkiem.

Uwagi:

Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia oraz prowadzenie zdrowego trybu życia są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Suplement diety nie może być stosowany przez osoby chorujące na kamice nerkowa oraz mające predyspozycje do tworzenia kamieni nerkowych.

Kobiety ciężarne oraz karmiące piersią powinny skonsultować się z lekarzem.

Produkt może zawierać śladowe ilości sezamu i orzechów.

Kraj pochodzenia składnika: Anglia

5906660504047

Zobacz także

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Produkt dodany do porównywarki