Sposób Przygotowania: Przygotuj: 415 ml wody, 3 łyżki oleju, 2 łyżki octu oraz foremkę, przygotuj foremkę do chleba, natłuść i obsyp mąką bezglutenową, suchą mieszankę przesyp do wysokiej miski i dokładnie ją przemieszaj, ciągle mieszając dodaj do masy 3 łyżki oleju i 415ml wody oraz 2 łyżki octu, ciasto dokładnie wyrabiaj, aż do uzyskania jednolitej konsystencji, pozostaw ciast w misce na ok. 10 minut w ciepłym miejscu , po upływie czasu, wyrabiaj ciasto jeszcze przez ok. 2 minuty, następnie przełóż masę ciasta do przygotowanej formy, foremkę z ciastem przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około 20 minut, rozgrzej piekarnik z funkcja termoobiegu do 200 C, wstaw foremkę do piekarnika i piecz chleb przez 20 minut w podanej temperaturze, zwiększ temperaturę na 225-230 C i piec chleb przez kolejne 7 minut, po upływie czasu, włącz piekarnik i studź chleb w foremce przez 5 minut, wyjmij chleb z foremki i studź przez ok. 15 minut tak aby odparował. Kraj pochodzenia: Polska

GRANO
5902560390384

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Produkt dodany do porównywarki