Sposób przygotowania:

  1. Zawartość torebki wsyp do miski.
  2. Dokładnie mieszając, dolej 500ml przegotowanej, ciepłej (max. 40°C) wody.
  3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 50 min. do wyrośnięcia.
  4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach.
  5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową.
  6. Wsadź do piekarnika. Nastaw 210°C i piecz przez 45 min.
  7. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.

Wartość odżywcza w 100g:

Wartość energetyczna (energia): 1543 kJ / 368 kcal

Tłuszcz, w tym: 6,5 g – kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g

Węglowodany, w tym: 60 g – cukry: 1,9 g

Błonnik: 18 g

Białko: 9,9 g

Sól: 2,3 g

Opakowanie: 400g

Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

5902837810591
14 Przedmioty

Zobacz także

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Produkt dodany do porównywarki