Agar- agar to naturalna substancja żelująca i zagęszczająca pochodząca z krasnorostów.

Jest bezsmakowy i bezpieczniejszy od żelatyny. Doskonały do mięs, ryb, ciast i deserów. 

Rozpuszcza się w temperaturze powyżej 80ºC (najlepiej dodać go około punktu wrzenia potrawy) a tężeje w 32ºC- 39ºC. Nie rozpuszcza się w temperaturze pokojowej (nie wymaga trzymania w lodówce). Żelowanie zachodzi przy ochładzaniu płynu. Podgrzewanie i studzenie płynu można wielokrotnie powtarzać. 

waga: 20g
wartość odżywcza w 100g
- wartość energetyczna: 720kJ/172kcal
- tłuszcz: <0,1g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g
- węglowodany: 0,4g w tym cukry: 0,0g
- błonnik: 86,0g 
- białko: <0,1g 
- sól: 0,0g
Może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy, soję, seler i sezam.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Batom
5907709952140
9 Przedmioty

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Produkt dodany do porównywarki