Mąka sojowa EKOLOGICZNA odtłuszczona pochodzi z certyfikowanych i kontrolowanych gospodarstw ekologicznych. 

Soja jest to produkt, który jest popularny wśród wegan oraz wegetarian, a mąka sojowa stanowi świetny zamiennik dla kurzych jaj (jedna łyżka odpowiada jednemu jajku). Mąkę sojową ekologiczną wytwarza się przez zmielenie odtłuszczonych ziaren soi. Zawiera w sobie bardzo dużo białka, dlatego też soja zastępuje w jakimś stopniu mięso w diecie wegetariańskiej. Jest produktem bezglutenowym. Mąkę sojową można użyć jako dodatek do wypieku pieczywa, dzięki temu można wzbogacić wypieki o wiele wartości odżywczych. Dodatkowo opóźnia proces czerstwienia pieczywa oraz nadaje ciastu elastyczności. Może służyć też jako zagęstnik do sosów czy zup.   

Mąka sojowa zawiera w sobie też dużo błonnika, który usprawnia trawienie i wspomaga redukcję masy ciała. Witaminy z grupy B pomagają w prawidłowym działaniu układu nerwowego i odpornościowego. Mąka sojowa zawiera w sobie też spore ilości potasu, który korzystnie wpływa na pracę mięśni, serca i mózgu. Dodatkowo zawarty w soi magnez dobrze oddziałuje na serce oraz wspomaga pamięć i wzmacnia mięśnie.   

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Produkt dodany do porównywarki