Olej kokosowy Extra Virgin powstaje poprzez tłoczenie na zimno w temp. poniżej 24ºC. Jest nie tylko idealny do stosowania w kuchni, ale także znakomicie sprawdza się jako naturalny kosmetyk do pielęgnacji ciała oraz włosów. Ze względu na delikatny zapach i aromat polecany jest do przygotowania potraw kuchni orientalnej. Można go używać do smażenia, gotowania i pieczenia w wysokich temperaturach (temp. dymienia 170ºC), oraz jako doskonałe smarowidło do kanapek. Latem można stosować jako balsam po opalaniu, który ukoi spieczoną skórę. W temp. powyżej 25ºC olej przybiera postać płynną.

Przechowywanie:
Przechowywać w chłodnym miejscu.

Bezglutenowy: Tak
Certyfikat bio: Tak
Kraj pochodzenia: Filipiny
5900652816910
13 Przedmioty

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Produkt dodany do porównywarki